Nit de la lluna plena

Recital de handpan

12 agost – 22h

Ravid Goldschmid, handpan
Víctor Carol, didjeridú
Gêliah Dansânima, dansa

Lithica recupera enguany la Nit de la Lluna Plena, una cita especial marcada per la llum del pleniluni d’agost. Per aquesta ocasió hem convidat al músic Ravid Goldschmidt amb el handpan (instrument de percussió metàl·lic), creador d’un ambient de màgica suavitat. Entre les col·laboracions de la nit Víctor Carol, músic del didjeridú, que ens connecta amb l’antiga tradició aborigen australiana; així com la ballarina Gêliah Dansânima, ofereix un complet repertori de dansa oriental fusió i dansa mística contemporània.

 

Goldschmidt esdevé un dels primers músics de hanpand i, actualment, és un dels principals intèrprets d’aquest nou instrument, qui, alhora, ha desenvolupat un mètode propi. Imparteix tallers, celebra concerts i crea músiques per a pel·lícules, televisió i presentacions en directe.

 

Victor Carol toca didgeridoo des de 1997, ampliant coneixements a Austràlia també de la cultura aborigen. Imparteix tallers i ha gravat el seu primer disc amb Artur Lanz, “Didgeridoo Barcelona Style”. Amb Goldschmidt col·labora de forma habitual aconseguint un especial resultat entre el contemporani i l’arcaic.

 

Gêliah porta més de vint anys de trajectòria artística a Menorca i fora d’ella. La seva coreografia amalgama estils orientals que fusionen la dansa mística, ritual, tribal i contemporània. El trident ‘cos-ànima-ment’ conforma un espai que transcendeix les dimensions de l’interior i l’exterior; del visible i l’invisible; capaç de modelar l’expressivitat corporal per crear un genuí encanteri de moviments emocionals.

 

Aquesta serà la primera ocasió que compartiran projecte, i Lithica és l’escenari ideal per presenciar la bellesa feta dansa entre els sons del handpan i el didgeridú. La nit, com la lluna, es farà plena del tot. Segur.

 

 

COL·LABORA