Lux Stellarum

Cants de Hildegard Von Bingen

Margarida Bardal, veu i campanes
Catherine Weidemann, salteri

18 agost – 20.30h

Lux Stellarum és el concert que ofereixen Margarida Barbal (veu i campanes) i Catherine Weideman (salteri), basat en l’obra musical de Hildegarda de Bingen. Una mostra més de les diverses expressions musicals que ofereix el Festival Fosquet de Lithica. Es tracta d’un espectacle de llum, so imatges i sensacions còsmiques que conjuminen una bellesa multiforme.

 

Els Cants de la compositora Hildegard (1098-1179) creen un univers escènic abillat d’espiritualitat, art i estètica, entorn d’un clima que connecta la divinitat i la humanitat. Ho fan possible la melòdica veu i les campanes de Bardal i l’instrument ressonant i assossegador de Weidemann. Els Cants de Hildegard pouen del cant gregorià i dels salms monàstics de l’edat mitjana però la compositora els dona una projecció amb més moviments, dinamisme i imatges que reconcilien l’esperit creador, la naturalesa i la condició humana. Així, el duet que ho interpreta és fidel a les composicions antigues. Per als oients, és una teràpia apaivagadora per a l’ànima, la ment i el cos.

 

Margarida Bardal, especialista en música medieval, es formà en el Conservatori Municipal de Música de Barcelona i en la Guildhall School of Music & Drama de Londres. Ha estat professora de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB i actualment és professora de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

 

Catherine Weidemann violinista graduada (SSPP i Conservatori de Música de Ginebra) i terapeuta ocupacional /Hes-so, Lausana). Per a salteri sol, ha enregistrat tres CD publicats per Editions Psalmos: Regards, Roses en hiver i Volutes d’été.

 

Margarida Barbal i Catherine Weidemann formen duo artístic des del 2015 i han gravat el CD Lumière vivant/Luz vivent amb cants de Hildegard de Bingen preludiats i acompanyats per la cítara.

 

 

COL·LABORA