La voz humana

Teatre de Jean Cocteau

Sita Muñoz

3 setembre – 20h.

La companyia dansa-teatre Tal i Tal porta a les pedreres de Lithica una adaptació de La voz humana, una obra de Jean Cocteau. Una proposta escènica que fou la guanyadora de la Residència artística 2021 del Teatre des Born.

 

Es tracta d’un text de 1930 que s’ha escenificat en moltíssimes ocasions i que fins i tot s’han fet adaptacions per a opera i cinema. Un muntatge en un sol acte, amb una sola protagonista, Júlia (Sita Muñoz), que es comunica amb una altra veu (imaginària) a l’altra banda del telèfon. Una posada en escena on l’actriu acapara totes les mirades i on es focalitza en ella tota tot el la història. Una veu que expressa la compunció per una relació trencada i que malda de salvar sota totes les circumstàncies. Un cor ferit que cerca l’altra veu per recompondre tota una vida.

 

Sita Muñoz encarna un personatge complex en un monòleg que explica la condició humana i la necessitat de l’altre ésser. Un tipus d’escenificació que l’actriu ja ha demostrat saber manejar amb encert. Muñoz ve del món del teatre i les seves actuacions no han deixat indiferent a ningú. Ho prova l’excel·lent interpretació en El judici de Vivane Amsalem, que fou estrenada a Lithica l’any 2018.

 

La voz humana és dirigida per Joan Taltavull, qui també arrossega un interessant bagatge en les arts escèniques, ja sigui en la dansa o el teatre, així com en l’autoria de diversos projectes dramàtics.

COL·LABORA